Muskel och viktnedgång

Att det ska vara så svårt att hålla vikten på mitt lakritstroll... För någon månad sen var han uppe i 27-28kg och då var han bra i kroppen! Då körde vi på orijen six fish. Men vi kan inte köra torrfoder till 100%. Min Hugo kan inte reglera vätskan i kroppen och när han får torrfoder så dricker han ENORMA mängder vatten vilket resulterar i att urinen blir helt utspädd och ser ut som vanligt vatten. Han får urinvägsinfektioner och hinner inte säga till när han måste ut utan kissar inne. Förr när vi körde torrfoder så portionerade jag ut vatten åt honom, men han var alltid törstig, dök ner i varje vattenpöl han kunde hitta. Nu har vi kört färskfoder i ett år ungefär (undantaget six fish säcken) och han har inte druckit mer än vanligt på det. Så färskfodret har varit den stora räddningen för oss. Dessvärre håller han inte vikten och nu har han tappat nästan alla muskler i det bakre partiet. Visst jag skulle kunna öka dosen ännu mer på färskfodret, men då skulle det betyda en oerhörd prisskillnad för jag skulle få öka på den ganska rejält. 

Nu ska vi testa att köra färskfoder på förmiddagen, VOH storfe, eller före detta exklusiv 500g och så testar vi att utöka med lite torrfoder på kvällen för att se om det kan ge något. Sam´s Field har varit det fodret han har gått upp på och stannat vid 28kg på. Går alltid runt med en ficka full med samma kulor som belöning för att få i honom mer energi. Så nu kör vi på det här en period tillsammans med träning så får vi se sen vid en utvärdering om musklerna och vikten hittar tillbaka!










 
 

Framtidsplaner och grubbel

Imorgon är det dags. Då skriver vi på kontraktet. Husägare. Jag kan knappt tro att det är sant! Stor tomt, frihet... Vi är så lyckliga så vi håller på att spricka, låt det gå fort nu! Kommer uppdatera mer om huset senare.

Hus innebär möjligheter, och vi kommer ha fullt upp med att rusta det till en början, men sen när vi landat då finns det ju plats - plats för en valp. Hugo fyller 4 år nu till sommaren och även han har börjat landa i sig själv. Det känns som att vi kommer vara redo för en ny familjemedlem, kanske inte direkt, men inom ett år. Men det kräver planering, och tro mig, jag har funderat över detta en lång lång tid. Hur väljer man rätt? Hur vet man vad som är rätt? 

Ska vi ha en tik eller en hane? Vilken ras? Uppfödare? Vad passar egentligen oss?

Visst, jag är störtkär i min Hugo och ångrar inte en sekund med honom. Men jag känner att en Flat kanske ändå inte är riktigt rätt. Energin och samarbetsglädjen, lojaliteten, allt det vill jag ha kvar. Sen är hundarna SJÄLVKLART individer och olika precis som oss. Men ja, jag vill "testa" på en ny ras.
Vad pysslar vi då med egentligen aktiveringsmässigt; vi spårar, vardagsmotionerar med cykelturer och drag, pysslar med lite rally- och mestadels lydnad. Vi apporterar men inget "seriöst". Och jag trivs med allt detta, kan absolut tänka mig fler "grenar" men att valla känns lite omständigt. Så vallhund stryks i nuläget, i alla fall som det känns nu. En brukshund då (utöver de vallande)? Ja varför inte, men hur ska man veta? Vill ha en mellanstor eller stor hund som passar till det vi pysslar med. Och innan jag ens fördjupar mig i tik eller hane, så ska jag ha bestämt mig för vilken ras vi ska dela vardag med. 

I slutändan så kommer det säkert landa på en retriever. Men jag har alltid haft drömmen om att äga en boxer. Och den tanken släpper inte. Hur valde ni ras, och har ni några bra tips att komma med? 





Vårsol och underbart väder!

Äntligen är det fint väder när matte är ledig på förmiddagen! Så himla härligt att kunna gå ut och gå ordentligt, och vilken energi man får från solen. Underbart!

Helnöjd!